De Helende Reis (uitgebreidere tekst)
Waar exact zitten die herinneringen dan in ons lichaam?
Bij alles wat er gebeurt met ons, is ons lichaam aanwezig. Ons lichaam onthoudt ook alles, zelfs de gebeurtenissen die wij ons niet meer bewust herinneren. Kleine en grote ervaringen hebben invloed op ons leven. Sommige ervaringen wachten op de aandacht die ze nodig hebben.
Tijdens een helende reis ga je naar die plaats in je lichaam, waar deze herinneringen nog vastzitten. Zo kan het zijn dat herinneringen aan langdurige en erg pijnlijke ervaringen, opgeslagen zijn in het hart. Dit kan de plaats zijn waar iemand alles opkropte en voor zichzelf hield. Deze herinnering kunnen zich vervormen tot haat, wrok, depressie. Met de helende reis werk je met deze herinneringen, zodat ze de cellen loslaten.
Waarom blijven die herinneringen daar zo lang?
Alles wat er gebeurt, slaan we dus op in ons cel-geheugen: herinneringen met fijne gevoelens en minder prettige gevoelens, … Maar deze cellen vernieuwen zich constant. Over de tijd van een jaar hebben al onze cellen zich vernieuwd, van kop tot teen, en hebben we een heel nieuw lichaam. Bij het vernieuwen van je cellen, worden ook de hierin opgeslagen herinneringen mee doorgegeven. Zo blijven deze herinneringen doorgegeven worden naar volgende generaties cellen. TOT het moment dat ze zich mogen tonen, verwerkt worden, er vergeving plaatsvindt en ze losgelaten worden.
Hoe gebeurt dan de genezing?
In ons lichaam zitten niet alleen onze herinneringen. Er zit ook een fantastisch sterk, licht, warm deel in ons. Sommigen noemen dit “het krachtige deel in mezelf”, of “de bron van liefde in mezelf”, of “levenskracht”, of “God in mij”. Het zit in ieder van ons. Het zit ook in alles om ons heen. Het verbindt alles en iedereen en overstijgt ons. Dit deel wil dat we vooruit komen en dat we de beste versie worden van onszelf. Brandon noemt dit “de bron”.
Tijdens de helende reis maak je contact met die bron in jezelf. Gedragen door deze liefde, deze warmte, ga je tijdens een helende reis, gesprekken aan met de mensen die betrokken waren bij de pijnlijke ervaring.
Door in gesprek te gaan met hen, kom je tot inzichten. Je kan uitspreken wat al zo lang wil uitgesproken worden. Je kan ook ervaren wat hun kant van het verhaal was.
Door dit alles, kan je komen tot een vergeving. Wanneer dat gebeurd is, laat de ervaring de cellen los.
Vergeving? Wat is dat?
Vergeving is geen zwakte. Het is juist een sterkte. Je vergeeft de ander om zélf verder te kunnen. Je zegt als het ware: “Nu heb ik alles uitgesproken. Ik heb meer zicht gekregen op de gebeurtenis. Nu laat ik ze los. Want ik wil gezond verder-leven, vrij van wrok en pijn… Ik wil mijn leven leiden, vrij van teveel ballast, gemotiveerd om iets te betekenen voor de anderen.”
Hoe gaat dit concreet?
Tijdens een helende reis word je in een diepe ontspanning gebracht. In die ontspanning laten we het lichaam spreken. De begeleidende persoon volgt een procedure, waarin de verschillende fasen worden doorlopen: fase van ontspanning, herinnering, uitspreken, …
Wat mag ik ervan verwachten?
Je mag verwachten waar jij zelf en je lichaam op dat moment klaar voor zijn. 😉
Bij de start van een sessie formuleer je een intentie. Dat is hetgeen waar jij aan wil werken, waar jij naartoe wil. Tijdens een sessie richten we ons op dat doel. Maar verandering gebeurt in stappen. Het lichaam weet exact wat je op dit moment aankan en nodig hebt om een stap verder te komen.
Je mag dus verwachten dat je lichaam werkt naar jouw intentie toe, en dat het je biedt wat je op dat moment aankan.
Voor wie is dit zinvol?
-
Wanneer je voelt dat je telkens tegen dezelfde dingen aanloopt.
- Wanneer je op een kruispunt van je leven staat en vindt dat het tijd is voor een echte verandering.
- Wanneer je ervaart dat bepaalde herinneringen steeds terugkomen en aandacht vragen.
- Wanneer je fysieke klachten ervaart die maar niet willen genezen.
- Wanneer je bepaalde ervaringen niet goed hebt verwerkt.
- Wanneer je je niet goed in je vel voelt en je niet weet hoe dat komt.
- Wanneer je onverklaarbare angsten en blokkades ervaart.
- Wanneer je in een burn-out zit, oververmoeidheid of levensmoeheid ervaart.
- Wanneer je psychosomatische klachten hebt.
- Wanneer je zelf de verantwoordelijkheid wil nemen voor je eigen welzijn.
Mijn gevoel en mijn problemen worden veroorzaakt door een ander.
Waarom moet IK dan aan het werk?
Omdat je alleen met jezelf aan de slag kan…
Omdat je iedere levensomstandigheid kan zien als een kans om zelf te groeien…
Om met de Helende Reis te kunnen werken, is het nodig dat je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven opneemt. Met andere woorden: dat je de schuld niet op een ander blijft steken. We maakten allemaal dingen mee, die we liever niet meemaakten. De vraag die we dienen te stellen is: “En wat doe IK hier nu mee? Hoe kan ik mijn eigen leven nu op een gezonde manier vorm geven?”
Zo neem je de verantwoordelijkheid op voor jezelf en indirect voor je omgeving.